Thursday, October 8, 2009

Punk's Not Dead

Hari ahad lepas aku pi tgk gig Bad Religion & NOFX kat Auckland. Dah lama aku minat dua dua band ni, lebih BR dari NOFX.

Aku dapat tau ada gig ni pun lepas baca dlm free paper yg tiap2 hari rabu org hantar dlm mailbox rumah. Paper ni ada buat cabutan bertuah utk menang cd dan pada hari tu depa offer New Maps of Hell - cd baru BR. Lepas tu aku pun carik la info kot2 betul depa mai NZ.

Tgk2 betui depa mai. Aku nak beli tiket, tgk tinggai seating ja. Malas la aku tgk gig kena seating. Hanya 2 gig yg aku pi tgk yg seating - Sum 41 & Rancid. Nyesal gila gig Rancid aku tak duduk depan stage! Lepas tu selang 2-3 hari aku mmg berniat nak p tgk, seating pun seating la. Time nak pilih tiket, tgk2 general admission ada, tunggu apa lagi! Siap beli pre-paid parking lagi. Yang ironicnya, gig ni buat kat Auckland Town Hall, x sangka punk bands akan main kat tempat2 mcm ni.

Gig ni la aku paling injured masa NOFX main, siap dgr tulang rusuk aku crack, still sengal sampai hari ni. Damn NZ punks! Lepas kena, terus aku ke belakang. Tapi ada baiknya, dapat aku set list utk NOFX & Bad Religion!

Ni ada 3 video aku upload kat youtube. Full review nanti aku buat dalam english, dapat hits byk sket... hehehe. Korang klik la kat iklan2 kat blog aku ni skali ya??














2 comments:

deaf_angel said...

meriah abis, ngan kamera huru hara, crowd singalong huhu

Abang Ben said...

tak bengkak rusuk tak punk le bang...