Wednesday, March 31, 2010

April Fools and a night with Misery Index, Decapitated, Origin and Psycroptic

Decapitated, Origin, Misery Index and Psycroptic in Auckland 1/4/2010

Hells yes! Tomorrow night I will be heading to Auckland to see Decapitated, Origin, Misery Index and Psycroptic at the Transmission Room. April Fools day 2010 will be a blast! I even got leave to go to this tomorrow. Friday is Good Friday and also my birthday! 31 years of age..... also the long Easter weekend.

This will be my 1st gig since last year, the phenomenal Iron Maiden gig with Abg Ben. It's not that I don't want to go to gigs, but being in Hamilton which is 1 1/2 hours away from Auckland, makes it a bit difficult, coupled with work and family life AND 2 young kiddies.

Back in Dublin, I would have no problem going to gigs, since a lot of gigs are done and they are only either a short drive or bus ride away (don;t want to get stuck in traffic!). Well that's all gone now folks.

I've been really into Misery Index thanks to Mr Darkein, my komrad in arms since the inception of Thanatopsis - who told me that he listened to Discordia every morning on his way to work. The album just blew me away with it's ferocity!

Decapitated were I recall the youngest death metal band that had cut a record deal back then. Only in their mid teens if not mistaken. sadly their drummer Vitek died in a bus crash while the band were touring - reminds me of dear Cliff don't you think?

Psycroptic I saw as my 1st ever gig in NZ - a free ticket by a TV program I can't remember now. Technicallity and brutallity at it's best! These Tasman devils sure know how to shred...

Origin can't say much about them, don't know much any way.

Stay tuned! Will post a review. Lutfie is also going to this on 4/2 in Adelaide, and we'll be comparing notes. hehehe

Saturday, March 27, 2010

(What's the story) Morning Glory?

Oasis - (What's the story)Morning Glory?

Dah lama aku nak tulis pasal album ni. Aku sekarang mmg susah nak dengar band-band baru ataupun album-album baru dari band2 yg aku minat. Jadi aku sekarang mencari kembali album2 lama yang pernah aku miliki masa muda atau album2 yang sampai sekarang aku still minat dan dgr. Aku pun sekarang mula mengumpul semula album2 tersebut. 

Entry kali ini mengenai album band Brit Rock yang tak lain, Oasis - (What's the story) Morning Glory

Album ini dikeluarkan pada tahun 1995, time ni aku form 4. Album ni 2nd album Oasis selepas Definitely Maybe dan merupakan breakthrough album untuk Oasis. Time tu mmg zaman top brit rock dengan byk band2 seperti Blur , Stone Roses dan sebagainya. Aku ingat lagi aku pinjam kaset depa ni dari jambu aku kat sekolah dulu, dan x bg balik!

Menampilkan lagu2 yang top macam Wonderwall, Don't Look Back at Anger dan Champagne Supernova, album ni bagi aku merupakan album terbaik Oasis.

Bermula dgn track Hello, sehingga ke track terakhir, Champagne Supernova, ni la contoh terbaik Brit Rock. Bagi aku Blur lebih sedikit ke electronica, tapi Oasis mmg straight guitar rock.

Lagu Don't look back at anger dulu kami dok jam masa sekolah menengah. Lyrics yang mmg bg aku terbaik. Bermula dgn intro piano, guitar dan drums - Slip inside the eye of your mind...... nyanyian Noel - adik kpd Liam yang main singer. Liam baru2 ni aku dgr mendapat anugerah frontman terbaik, x igt sapa bagi.

Lagu penutup Champagne Supernova lagu yang slow dan tepat sbg penghujung album ni. Where were you while we were getting high?

Tetapi walaupun hebat album ni, aku masih belum miliki album ni secara fizikal. Minat semula terhadap album ni baru mendatang dan x pergi cari lagi album ni, nanti aku pergi JB Hifi dan beli. Setakat ni dalam version digital saja la..... Apa2 pun album ni patut dimiliki!

Tuesday, March 9, 2010

Buat $$$ dengan Paid-to-promote.net

Aku dah byk kali try nak buat duit dgn internet ni, tapi setakat yg aku dpt sket je. Mmg aku x bleh nak buat duit byk. Dah byk benda aku try - iklan iklan (Bidvertiser, Chitika, Nuffnang, Adgitize etc.), Amazon  dan jugak yg lain lain mcm click iklan dapat $.

Kawan aku ada promote site paid-to-promote.net ni kat aku. Senang saja. Cuma masukkan kod dlm blog/site korang dan kalau visitors layan site minimum 10 saat, korang akan dpt USD$0.04. Minimum payout USD$0.10. Dia bayar 2 kali sebulan dan setakat ni aku dah dpt 2 kali bayaran - $1.38 dan $1.52. Tak la byk mana, tapi boleh la buat sket2.

Sebab tu la aku nak promote PPP.net ni kat sini, marilah ramai2 mendaftar. Oh, sementara tu, clik la iklan2 kat blog2 aku tu ya dan aku pun akan buat sama kat blog korang....


Get paid To Promote at any Location

Tuesday, March 2, 2010

Optimus Prime 25th Anniversary Edition

Transformers Universe, Optimus Prime 25th Anniversary Edition


Transformers, Robots in disguise! Yearrrggghhh entry kali ni pasal Optimus Prime, ketua Transformers. Semua orang sekarang mesti dah kenal & tahu apa itu Transformers sejak keluar movies baru2 ni.

Aku dah kenal transformers ni sejak tahun 1984 semasa umur aku 5 tahun. Masa tu parents aku dok buat degree & masters kat US - Athens, Ohio (Ohio Uni) dan Macombe, Illinois (Western Illinois Uni). Time tu mmg gila Transformers & GI Joe (satu lagi kartun lama yg buat movie).

Byk jugakla aku ada transformers ni selama 3 1/2 thn aku kat US. Yg paling digemari  - semestinya Optimus! Truck kaler merah, ada trailer. Dlm trailer tu ada mcm operations center dan 1 buggy. Sayangnya aku punya yang ori zaman dahulu dah jahanam - tgn tercabut 1, pistol patah etc etc. tapi still dok ada dlm almari kat rumah aku kat Alor Setar.

Byk lagi mainan aku yg dah berumur lebih kurang 25 thn jugakla tapi still tahan. Cuma GI Joe kat tgh2 dia getah dah putus sbb dah reput tapi body still ok.

Awal minggu ni dpt flyers kat rumah, sini tiap2 hari mesti dpt flyers dari kedai ada sale. Adala tgk Toy World nye iklan, Optimus turun price jadik $50. Hmm menarik ni, sejak aku tua & ada $ ni, aku dok mencari stuff2 lama balik.

So kelmarin lepas amik keta aku kat workshop - battery flat! Wife lupa tutup lampu - terbang $ aku $300, labour mahal & battery ori Chrysler mahal! Lepas tu aku singgah jap kat Toy World tu. Ada figures GI Joe 5 untuk $10, nak beli ke tak, murah ni, tapi nampak mcm x quality sgt, tapi murah , bleh bg Aiman main - fikir aku kejap. Last2 x beli pun GI Joe...

Jumpa la idaman aku....

Transformers Universe, Optimus Prime 25th Anniversary Edition

Transformers Universe, Optimus Prime 25th Anniversary Edition

 Transformers Universe, Optimus Prime 25th Anniversary EditionTransformers Universe, Optimus Prime 25th Anniversary Edition

Transformers Universe, Optimus Prime 25th Anniversary Edition

Transformers Universe, Optimus Prime 25th Anniversary Edition

Transformers Universe, Optimus Prime 25th Anniversary Edition

Transformers Universe, Optimus Prime 25th Anniversary Edition

Segalanya masih mcm aku igt! Reminiscing time with Optimus pada zaman muda mudi. Siap dpt satu comic dan 1 logo Autobots yg boleh mengeluarkan kata2 seperti "Autobots, transform & roll out" dan lagu tema.

Tapi bagi aku, quality toys sekarang tak boleh tahan quality mainan 20 thn lalu. Rasa agak flimsy sket Optimus aku ni. Plastic nye rasa murah... Ini Optimus bukan untuk anak2 aku especially Aiman, ni Aiman x tau lg aku beli ni, kalau tau sure nak.

Gambar2 di ambil guna HTC Touch Pro aku sbb camera ada kat kedai untuk diperbaiki, lain kali aku cerita.

Enjoy & comment...