Friday, September 18, 2009

Malas betul aku....


Kerja aku sebagai radiation oncology registrar selalunya tak la sibuk sangat. Kat sini kami ada 3 orang dan kalau ada tiga-tiga lagi tak sibuk. Tapi sejak dua menjak ni tiap2 hari jumaat mesti tinggal aku sorang ja kat department.
Last week, colleague aku cuti, sorang lagi ke clinic out-station. Sibuk habaq hang time tu. Aku pun mintak la gaji lebih. Mintak additional duties, tapi aku hanya dapat cross-cover. Additional duties ni kita buat kerja lebih dari sepatutnya, dapat $ lebih sket. Cross-cover ni kita cover kerja colleague yg cuti/sakit etc. Manager department cakap dia bleh bg cross-cover ja. Ok la, dapat la sket. Aku mintak supaya kalau tinggal sorang ja kami hari jumaat boleh dak cross-cover jadi standard - dia ckp kena tanya clinical director - i.e boss aku.
Minggu ni plak, ingat ok sket. Tapi aku mai keja arini, tgk2 tinggai aku sorang lagi harini - sorang ke clinic out-station & sorang lagi cuti sakit. Haram betui, semlm sihat ja aku tgk. Pi ward aku tgk patient2 aku saja. Turun department nurse2 cakap, colleague aku rumah kena pecah masuk semalam so harini nak kena pebaik rumah sket etc etc. Marah aku reda la sket.
Hari ni x la sibuk mcm last week. Ada la a few patients kena tgk kat clinic dan ada a few GP calls. Nasib x dak emergency mcm selalunya. Emergency untuk radiation oncology ni ada 2 saja, yg lain boleh tunggu - malignant spinal cord compression (MSCC) dengan superior vena cava obstruction (SVCO). Nanti la aku cerita pasal benda2 ni.
Sekarang ni pukul 3.41 ptg. Aku plak kena kerja long day - masuk keja pukul 8, balik 10 mlm. Selalu 8-5 saja. Lagi la buat aku malas. Surat nak kena buat dictation lagi, malas malas....
On another note: aku dah dapat tiket untuk Bad Religion & NOFX 4/10 nanti kat auckland!! Yess!!! Bands punk yg aku x penah tgk & minat!
Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin...

4 comments:

Abang Ben said...

kuih raya banyak buat bang?

JAIRO said...

selamat hari raya en. wan....

p/s: pergghhhh p tengok NOFX? dengki la!!!!

berteromber said...

er..radiation oncology registrar tu pebenda sebenonya bro?..

papepun...selamat hari raya untuk lu dan kelurga..maaf zahir batin

deaf_angel said...

fren, nak ucap kat ko dan family, selamat menyambut hari raya. all the best always.